Click To Get To The Top Of PageClick To Get To The Top Of Page PhonePhone
news-image-title

Enlarge Image

AJ Specification Award Finalist

We are delighted to announce that we have been shortlisted as a finalist in the AJ Specification Awards, within the Windows and Doors category for our Tropical Ravine project which was designed by Hall Black Douglas Architects for Belfast City Council. The awards celebrate successful collaborative relationships between suppliers/manufacturers and architects and the ways in which this has had a positive effect on the outcome of a project and the built environment. The awards ceremony will take place in Manchester, February 2019.

Stephen Douglas, Director of Hall Black Douglas Architects said “We were delighted to have Topglass as part of the team delivering this prestigious project in Northern Ireland. Restoring such an iconic building as the Tropical Ravine required passion, commitment, collaboration and teamwork. It is testament to this approach that we were able to deliver a stunning, sympathetic restoration which will delight visitors to Belfast’s Botanic Gardens for many more years to come.”    

John McLaughlin, General Manager of Topglass Contracts Ltd said “We are thrilled that the successful outcome of Tropical Ravine has been recognised by the AJ Specification Awards. The shortlist status is a great achievement for everyone involved from the wider design and construction team to each individual member of the Topglass staff. We have an ethos of working together to provide solutions and the Tropical Ravine project is a clear example of this teamwork. We would like to thank and congratulate our employees for their contributions.”

We pride ourselves on delivering solutions to all of our projects, having the capacity to provide advanced engineering services. We are known for taking on challenges which would sometimes be shied away from in order to innovate and advance the capabilities of glass within our industry.  We are delighted to have been able to fulfil the design brief for Tropical Ravine, overcoming any challenges posed by the sensitivity of the location and existing structure while staying true to the architect’s vision. The outcome of this collaboration has been a technically intricate façade which came to fruition with no compromise on the design, practicalities or performance of the building. For the more information on this project see;

TROPICAL RAVINE

 

 

 

Photo Credit - Mervyn Black Photography

Backbutton arrowbutton arrow